Vad är datadriven digital marknadsföring

13 januari 2023 | Marknadsföring

3

Varför är användning av data så viktigt när det gäller digital marknadsföring och vad är data?

Data är i stort sett all insamling av statistik och mätvärden ni hittar på digitala kanaler. Det är data från besökare på er hemsida, följare på sociala medier, inläggsinteraktioner och liknande. Man kan säga att det är de digitala brödsmulorna som målgruppen lämnar efter sig när de integrerat med ert innehåll på digitala plattformar.

När det gäller digital marknadsföring har data en viktig roll för att få bra resultat. Det ger dig möjlighet att bättre förstå din målgrupp, optimera annonsering och skapa mer relevant innehåll.

Men även använda data för att annonsera mot de som lämnat brödsmulorna och personer som liknar dem. Detta kallas för remarketing och lookalike-målgrupper, vilket jag kommer berätta mer om en annan dag.

Data är användbart för att det låter dig med mer precision följa upp och mäta resultat från dina annonskampanjer, för att se vad som presterar bra och vad som behöver förbättras.

Det låter dig även enklare ta beslut om hur du bör anpassa dina annonser och erbjudanden för att bättre möta er målgrupp och på så sätt få fler konverteringar.

Om du vill skapa effektiv och målinriktad kommunikation, förbättra era resultat och skapa en starkare relation till era kunder, är det därför viktigt att använda data i digital marknadsföring och veta hur man använder det korrekt. Eller anlita någon som vet hur 😉

Inleder samarbete med Åhus Friidrottsklubb

Inleder samarbete med Åhus Friidrottsklubb

Nytt samarbete med Åhus Friidrottsklubb! Sveriges andra största idrott står inför en spännande utveckling Friidrotten inser att marknadsförarna kommer bli dess räddning. Jag skämtar inte, läs själv Svensk Friidrott och World Athletics strategier för att öka sportens...

Upptäck Blekinge med My Camping

Upptäck Blekinge med My Camping

Ett varumärke växer fram Uppdraget för My Camping var ett omfattande samarbete och mångsidig uppgift som syftade till att profilera och stärka varumärket. My Camping är en campingkedja med två campingar i Blekinge, Halen i Olofström och Kollevik i Karlshamn....

Börjar på Bravissimo Agency

Börjar på Bravissimo Agency

Back in action på Bravissimo Agency med ett av världens finaste kontor i Åhus! Det här ska bli riktigt spännande och roligt!